Kodin saanut koira RIITTA

Koko: pienikokoinen
Ikä: 12/2020
Sukupuoli: narttu, sterkattu
Sijainti: Romaniassa, Adinan tarhalla
Luonne: kiltti, ystävällinen ja utelias

Update: 23.06.2021 – Riitta lisätty adoptio-ohjelmaan

Riitta on noin 8,5 kuukauden ikäinen ja keskikokoinen koira. Tyttö on iloinen ja reipas pentu, joka rakastaa sylissä makoilua ja yhdessä puuhailua. Riitta oppiikin todella nopeasti ja helposti positiivisella vahvistamisella ruualla palkiten. Riitta rakastaa lapsia, eikä arastele tutustumaan tulevia ihmisiä. Juoksijoita pitää aluksi toki hieman haukkua, kun ei tiedä millä asialla noin vauhdikkaasti lähestytään. Koira rakastaa ulkoilua,rakastaa leikkiä!

Riitta etsii kotia omakoti-, rivi- tai paritalosta rauhalliselta alueelta. Kodissa on ehdottomasti oltava mukava koirakaveri näyttämässä mallia.

30.10.2020

Kuvassa olevalla koiranpennulla on juuri todettu PARVO, viheliäisin ja hoitamattomana kuolemaan johtava viruksen aiheuttama tauti. Tautia voidaan hoitaa Kanglob-nimisellä lääkkeellä. Lääkehoito tehoaa tautiin hyvin ja lähes aina sen avulla on voitu pelastaa pentuja elämälle. Kanglob-lääkehoidon huono puoli on, että se on tuhottoman kallista. Adinan koiratarhan taloudellinen tilanne on edelleen huonolla tolalla pandemiasta ja ankaran talven aiheuttamista lisäkuluista johtuen. Tarvitsemme apuasi!

KOIRANPENNUN TAUSTA

Tämä veikeän näköinen vaalea pentu on löytynyt uuden tarhan työmaalta. Adina ja Ionel ovat käyneet työmaalla toimittamassa rakentamiseen liittyviä asioita ja samalla ruokkineet alueella liikuskelevia koiria. Pentu tarkkaili ruokintapuuhia aluksi etäältä, mutta uskaltautui sitten lähemmäksi. Oikeammin tämä pikku ”velmu” odotti lähinnä hetkeä, jolloin tontille jätettiin ruokaa paikalle saapuvia kulkijoita varten. Kun ketään ei näkynyt, pentu ryntäsi ruuan kimppuun ensimmäisenä. Ikää tällä veijarilla on n. 4 kk ja kuten videoltakin huomaatte, hän on todella ihmisystävällinen ja perso rapsutuksille.

Kuonon päällä näkyy jokin jälki, ehkä isomman koiran puraisu tai ihmisen aiheuttama lyönti. Ja vaikka Vulcanan tarhan ovet eivät tahdo edes mennä enää kiinni, koska koiria on siellä jo liiaksi asti, sai Ionel vielä sujautettua tämän ihanuuden sisään.


Muistathan myös, että kaikkien koirien kuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa ja on mahdollista, että koiran luonne voi muuttua uudessa elämäntilanteessa. Riitta saapuu Suomeen asianmukaisesti taudeilta testattuna, rokotettuna, loishäädettynä sekä mikrosirutettuna. Lisäksi Riita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.