Kotia etsivä koira MARTA

Koko: suurikokoinen
Arvioitu syntymäaika: 05/2015
Sukupuoli: narttu, sterkattu
Sijainti: Romaniassa, Adinan tarhalla
Luonne: kälykäs, hieman arka alussa ja lempeä

27.07.2018
Romanialainen eläinsuojelija Adina ja hänen ylläpitämänsä Vulcanan koiratarha ovat Adinan Enkeleiden pääyhteistyökumppaneista. Tällä hetkellä heidän oman luona asuu jatkuvasti yli 90 pelastettua koiraa, jotka osa niistä odottavat oman kodin löytymistä. Adina Olteanu ja hänen perheensä ovat yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle.

Marita on ihana, kaunis ja ihmisrakas, joka toivosi kovasti päästä mahdollisimman pian omaan kotiinsa Suomeen. Marita vaikuttaa luottavaiselta ja ystävälliseltä. Rakkautta riittää jaettavaksi, se on selvä.

Update: 27.07.2018 – Marta lisätty adoptio-ohjelmaan.

15.04.2015
Samaan aikaan, kun me täällä koto-Suomessa vietimme Pääsiäistä omissa lämpöisissä kodeissamme, elivät nämä pienet, liian aikaisin emoltaan riistetyt pennut omaa kärsimysnäytelmäänsä Romaniassa.

Adinan puolisoa rakennustöissa auttava nuorimies Marius löysi kotikaupunkinsa puistosta pahvilaatikon, joka oli puolihuolimattomasti työnnetty pois ihmisten silmistä pensaan alle. Myös Marius rakastaa eläimiä ja hän on monesti ollut mukana auttamisoperaatiossa, kun Adinan perhe on pelastanut heitteille jätettyjä koiria. Kun hän kuuli laatikosta surkeaa, pientä vikinää, hän arvasi mitä laatikon sisällä olisi ja meni sen luokse.

Laatikosta löytyi 6 pelokasta, viluista ja surkeasti vikisevää pentua. Nälkäiset pienokaiset tarrasivat epätoivoisesti Mariuksen sormiin kuin toivoen taas olevansa emonsa hellässä huomassa pentujen elämän eliksiiriä, emon maitoa , juomassa.

Orpojen pentujen tarina on varmasti se surullisen tavallinen Romaniassa: sterilisoimattomat nartut saavat pennut usein joka juoksusta. Tällaisilla emorassuilla saattaa olla ns kotikin, se paikka jossain pihan perällä. Emo saa pitää pennut niin kauan, kuin niistä ei ole vaivaa. Kun pennut ovat 3-4 viikkoa vanhoja, niistä alkaa jo kuulua ääntä, ehkä huonosti ravitun emon maitokaan ei riitä enää. Silloin pennut saavat lähteä. Ne laitetaan pahvilaatikkoon tai muovipussiin, jätetään jonnekin sopivan syrjäiseen paikkaan ja kas! – ongelma on ratkaistu. Kauaa eivät pienet avuttomat pennut omillaan, ilman ravintoa pärjää. Nämä pienet olivat onnekkaita, kun ne löytyivät ajoissa. Ja ennenkaikkea, että ne löysi ihminen, jolla on sydän paikallaan.

Marius soitti Adinalle ja kertoi löytämistään pikkuisista. Vulcanassa on jo monta suojaan otettua koira-asukasta, ja tiedämme että perheen avusta huomimatta Adina menee voimiensa rajoilla. Puhelun taustalla kuului pienten pentujen surkea itku – mitä Adina voisi muuta tehdä, kuin sanoa :Tervetuloa pienet, teillekin tehdään tilaa. Ilman tukea Adina ei pystyisi pennuista huolehtimaan. Me Kamut lupasimme, että ystävät täällä kaukana Suomessa teemme omalta osalta parhaamme ja kannamme vastuun pentujen terveydenhoidosta ja ruoasta
Ennen Vulcanaan tuloa pennut tarkistettiin, jotta tarttuvia tauteja ei pääsisi vahingossa uusien tulokkaiden mukana Vulcanan porttien suojaan.

Mikäli olet kiinnostunut Martasta, lähetäthän adoptiohakemuksen tästä: https://form.jotformeu.com/82523167450353


Muistathan myös, että kaikkien koirien kuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa ja on mahdollista, että koiran luonne voi muuttua uudessa elämäntilanteessa. Marta saapuu Suomeen asianmukaisesti taudeilta testattuna, rokotettuna, loishäädettynä sekä mikrosirutettuna. Lisäksi Marta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.