Kotia etsivä koira ARTHUR

Koko: keskikokoinen
Ikä: 03/2021
Sukupuoli: uros, sterkattu
Sijainti: Romaniassa, Adinan tarhalla
Luonne: kiltti, seurallinen ja fiksu

Hei minä olen Arthur. Tällainen mukava nallukka, joka etsii rakastavaa kotia sieltä Suomesta. Olen elänyt koko elämäni täällä Adinan luona, pois lukien ihan ensimmäiset elinviikkoni. Meidät hylättiin siskoni kanssa kaupungin keskustaan kylmään keväiseen viimaan. Mihin tuollainen pieni pentu osaisi mennä vilkasliikenteisessä kaupungissa, ei mihinkään. Niinpä käperryimme siskoni kanssa rappusille, jossa yritimme pitää toisemme lämpiminä. Oli tosi kylmä ja olimme aivan uuvuksissa. Adelina-sisko oli sairaskin.

Adinan poika Edi löysi meidät sattumalta ja vei eläinlääkäriin. Siellä todettiin, että olimme molemmat saaneet parvo-virus tartunnan. Kaikkien ihmeeksi paranimme viikossa, kiitos hyvien lääkkeiden ja hellän huolenpidon sekä teidän suomalaisten eläinystävien, jotka autoitte Adinaa maksamaan meidän eläinlääkärilaskun.

Tykkään tosi paljon mun siskosta ja ollaan täällä tarhalla tosi paljon yhdessä. Aivan mahtavaa olisi, jos voisimme muuttaa asumaan sinne Suomeen. Adina on kertonut meille, että koska olemme tällaisia keskikokoisia koiria, meille voi olla vaikea löytää yhteistä kotia. Se olisi kyllä meidän unelma. Toisaalta jos pääsisimme asumaan vaikka samaan kaupunkiin niin voisimme nähdä toisiamme aina tulevaisuudessakin. Ollaan molemmat luonteeltamme tosi ystävällisiä niin ihmisille kuin muille koirillekin.

1.5.2021 – Vihdoin Vulcanassa

Parvoon sairastuneet sisarukset ovat päässeet klinikalta Adinan luokse hoitoon. Pienen pojan onni oli, että se pääsi niin nopeasti hoitoon heti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Pentujen saama hoito tehosi hyvin ja ne voitiin siirtää jo toipumaan Adinan hellään huomaan. Toistaiseksi pennut ovat Adinan luona vielä eristyksissä muista Vulcanan koirista varmuuden vuoksi.

29.04.2021 – Pienet sairastavat yhdessä

Kuten osasimme jo pelätäkin, myös veli sairastui parvoon. Onneksi molemmat ovat jo valmiiksi eläinlääkäriasemalla ja saavat tarvitsemaansa hoitoa. Vaikka parvo-testi oli ollut veljen osalta aluksi negatiivinen, alkoi sen vointi huonontua ja myös hänellä todettiin tartunta.

Hyvä uutinen on se, että klinikalla hoidossa ollut sisko on osoittanut selviä paranemisen merkkejä; se on nauttinut vettä ja pieniä määriä ruokaa. Olemme luottavaisia, että suurin vaara on sen osalta ohitettu. Nyt toivotaan, että myös sairastunut veli jaksaa taistella virusta vastaan.

27.04.2021 – Parvovirus pienten koiranpentujen kiusana

Muutaman päivän päästä klinikalta kantautui Edin välityksellä huonoja uutisia. Tyttö-pentu oli saanut parvo-virus tartunnan. Parvo-virus on vaarallinen tauti pienille koiranpennuille. Virus aiheuttaa oksentelua ja ripulia, joka kuivattaa nopeasti pienen kehon. Onneksi näiden koiranpentujen kohdalla apu tuli ajoissa. Molemmat koirat jäivät eläinlääkärin hoitoon. Toistaiseksi poikapennulla ei ole todettu parvovirusta, mutta sen vointia seurataan ja sille on aloitettu kaiken varalta Canglob-kuuri.

Pikkuiset olivat ahdingossaan turvautuneet toisiinsa ja nyt, kun pikkupoika joutui eroon siskostaan, se itki ja tärisi hädissään. Tämä raastoi kaikkien sydäntä, mutta tällä hetkellä pienet on pidettävä erillään ettei parvo tarttuisi myös toiseen pennuista.

25.04.2021 – Kaksi hylättyä pentua ❤

Adina oli juuri pelastanut kaksi pientä pentua, joita Adinan poika Edi oli viemässä hoitoon parvoviruksen takia, kun Edi huomasi ohikulkiessaan rakennukseen kulkevilla rappusilla kaksi pientä karvakasaa. Ne yrittivät lämmittää toinen toistaan ja kääriytyä piiloon rapun syvennykseen. Kylmä keväinen viima vinkui heidän ympärillään. Ihmiset ohittivat pienet pennut välinpitämättömästi, vaikka aivan rakennuksen vieressä oli vilkasliikenteinen tie.

Edi ei voinut vain kävellä onnettoman kaksikon ohi. Hän vei nopeasti mukanaan olevat koiranpennut eläinlääkäriin ja palasi hakemaan mukaansa nämä kaksi pientä, hylättyä ja nälkäistä koiranpentua. Ne tarvitsivat myös pikaisesti eläinlääkärin apua ja onneksi tällä kertaa apu oli lähellä. Pennut olivat täynnä punkkeja, täitä ja sisäloisia. Niiden kunto oli todella heikko, ties milloin ne olivat viimeksi saaneet ruokaa. Pennut jäivät eläinlääkäriasemalle saamaan tarvitsemaansa hoitoa.


Muistathan myös, että kaikkien koirien kuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa ja on mahdollista, että koiran luonne voi muuttua uudessa elämäntilanteessa. Arthur saapuu Suomeen asianmukaisesti taudeilta testattuna, rokotettuna, loishäädettynä sekä mikrosirutettuna. Lisäksi Arthur on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.