Eläinsuojelija Adina ja Vulcana

Adina Olteanu ja hänen työnsä kodittomien koirien avuksi

Vulcanan koiratarha sijaitsee Vulcanan pienessä kylässä, noin sata kilometriä etelään Bukarestista. Tällä hetkellä tarhan suojissa elää 140 kaduilta ja pelloilta pelastettua koditonta koiraa. Vulcana on myös Adina Olteanun ja hänen puolisonsa Ionelin ja poikansa Edin koti. Kaikki Vulcanaan pelastetut koirat elävät huolehdittuina ja keskellä Olteanun perheen arkea. Koirat saavat tarhalla huomiota sekä hellyyttä ihmisiltä ja niiden vointia tarkastellaan säännöllisesti.

Myös monet katujen kodittomat koirat selviytyvät ankarasta arjestaan Adinan ja hänen perheensä tuoman ruoka-avun turvin. Vuonna 2006 Adinan perhe hankki lainalla auton, jolla koiria pystytään kuljettamaan eläinlääkärille terveystarkastuksiin, rokotuksiin, testeihin sekä muihin niiden tarvitsemiin hoitoihin. Adina ja hänen puolisonsa Ionel ovat pelastaneet ja hoitaneet satoja kulkukoiria vuosien varrella.

Ryhdy kummiksi ja tue eläinsuojelutyötä Romaniassa

Vuosien aikana Adinan perhe on pystynyt suomalaisten eläinystävien lahjoituksien turvin ruokkimaan näitä koiria sekä hiljalleen parantamaan Vulcanan koirien elinolosuhteita. Koirille on voitu rakentaa uusia, katettuja kenneleitä ja hankkia kestäviä, eristettyjä koirankoppeja tuomaan suojaa säiden vaihteluilta. Merkittävä parannus on noin vuosi sitten rakennettu lämmin tila, joka tarjoaa monelle Vulcanan koiralle suojan kylmällä ja sateisella säällä.

Yksi tärkeä parannus on myös erillinen karanteenialue, jossa uudet tulokkaat elävät kunnes niiden terveydentila on varmistettu ja ne voidaan turvallisesti ottaa muiden koira-asukkaiden joukkoon.

Adinalla on pitkä tausta eläinsuojelutyöstä. Aikaisemmin asuessaan kerrostalossa Targovisten kaupungissa hän huolehti parhaansa mukaan alueensa kodittomista koirista: ruokkien, rokottaen ja myös sterilisoiden aina kuin se hänen pienillä resursseillaan oli mahdollista. 

Valitettavasti eläinsuojelija kohtaa Romaniassa paljon uhkaa ja ongelmia. Hänen huolehtimansa koirat olivat jatkuvassa vaarassa, koska monet romanialaiset suhtautuivat niihin vihamielisesti.

Myös katuja kiertävät koirarankkurit olivat suuri uhka erityisesti ystävällisille ja ihmiseen luottaville koirille. Adinakin menetti rakkaita, jo vuosia tuntemiaan koiraystäviään joko turhan väkivallan tai rankkureiden uhriksi. Adina auttaa myös ammatissaan psykologina monia orpolapsia Romaniassa parempaan elämään ja opettaa heille empatiaa eläimiä ja toisia ihmisiä kohtaan.

Näin sai alkunsa Vulcanan koiratarhan tarina. Vuoden 2013 jälkeen ovat kymmenet ja taas kymmenet kipeästi apua tarvinneet koirat saaneet suojan Olteanun eläinrakkaan perheen luota. Viimeisen neljän vuoden aikana eläinsuojelija Adina on steriloinut yli 250 koditonta ja pelastettua koiraa. Kun Vulcanaan pelastettu koira on hoidettu terveeksi ja se voi hyvin, Adina pyrkii etsimään koiralle juuri oikeanlaisen ja rakastavan kodin. Vulcanasta onkin päässyt Suomeen omaan kotiin jo 150 onnekasta koiraa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on adinanenkelit-fi4-1024x328-2.jpg

Romaniassa Adina ei saa auttamistyölleen säännöllistä taloudellista tukea miltään taholta. Kaikki hänen saamansa apu tulee yksittäisiltä suomalaisilta eläinystäviltä, jotka haluavat yhdessä hänen kanssaan tehdä maailmasta hieman paremman paikan myös karvaisille ystävillemme. Ilman tätä tukea Adinalla ei olisi mahdollisuutta auttaa näitä monia apua tarvitsevia koiria. Hän haluaakin myös tässä yhteydessä tuoda esille syvän kiitollisuutensa kaikille teille, jotka teette tämän tärkeän auttamistyön mahdolliseksi.

Tervetuloa auttamaan Adinaa auttaa!   

Saaja: DINA S ANGELS PET RESCUE
Tili: RO27 UGBI 0000 4420 1178 1EUR
Cod SWIFT: UGBIROBU (EU­- ja ETA­-maista maksettaessa)
Osoite: Vulcana – Romania

tai PayPalin kautta: olteanu.eduard5@gmail.com