Oletko etsimässä uutta ystävää?

Lue huolellisesti esittelymme tästä ihanasta koirasta ja jos tuntuu, että juuri tämä lemmikki voisi sopia sinulle, laita meille adoptiohakemus alla olevasta painikkeesta.

Kaarina

Laji

Koira

Koko

keskikokoinen

Ikä

06/2017

Sukupuoli

narttu, sterkattu

Paikkakunta

Romaniassa, Adinan tarhalla

Luonne

sosiaalinen, ystävällinen ja leikkisä

Tässä kirjoittaa teille romanialainen koiratyttö Kaarina. Yritän esitella itse suomeksi, olen yksi Moldan-pennuista, jota elämälle pelastettu Vulcanaan Adinan luokse syksyn alussa. Vulcanassa sain muiden sisaruksien kanssa kasvaa rakastettuina.

Luonteeltaani olen sosiaalinen, tosi ystävällinen – erityisesti poikien kanssa. Minusta sanottiin, että olen myös älykäs tyttö. Koiratarhalla muiden tyttöjen kanssa tyykkään olla vähän “pomo mutta silti en tee mitään ongelmia. Ihminen on minulle parasta maailmassa.

Päivitetty: 14.08.2017

Viimeisillään raskaana oleva äitikoira Molda saapui kesäkuun alussa Vulcanan portille kuin apua pyytämään. Seuraavana päivänä se synnyttikin kuusi potraa pentua: kolme tyttöä ja kolme poikaa. Adinan hoivissa pennut ovat saaneet kasvaa huolehdittuina ja rakastettuina. Nyt ne ovat valmiita matkaamaan omiin koteihinsa ja kaksi onnekasta tyttö ja poika onkin jo varattu.

Vulcanasta turvapaikan saanut , viimeisillään raskaana oleva emokoira synnytti heti turvaan päästyään kuusi pientä koiranpennunkääröä: neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Pentuset ovat nyt melkein kolmen viikon ikäisiä. Niiden silmät ovat jo avoinna katsomaan, mitä maailmalla on niille tarjota – ehkä aikanaan jopa sitä suurinta kodittoman koiran onnea, omaa kotia. Siihen asti ne saavat kasvaa Adinan ja oman Molda-emonsa hellässä huomassa. Sydämelliset kiitokset kaikille teille, jotka muistitte tätä pientä perhettä avustuksin. Teidän avullanne Moldan ja sen pienten pentujen elämän suunta muuttui parempaan.

Päivitetty: 07.06.2017 / Kaarinan äidin pelastustarina – äiti-Molda

Romaniassa ihmiset ovat usein armottomia eläimilleen. Kun uskollisen pihavahdin huomataan tulleen tiimeeksi, se ajetaan matkoihinsa. Ehkä sellainen tarina on takanaan tälläkin viimeisillään olleella emokoiralla, joka kuin tyhjästä ilmestyi Adinan portin taakse muutama päivä sitten. Kodittoman emon ja sen pentujen selviytymisennuste on Romaniassa hyvin huono. Ehkä tämä onneton yksinäinen äiti tiesi, että pelastaakseen pian syntyvät pentunsa sen oli saatava apua. Mutta miten se osasi jäädä odottamaan juuri Vulcanan portin eteen, sitä ei kukaan osaa meille kertoa.
Näin kuitenkin kävi ja Vulcanan portit avattiin tälle yksinäiselle emolle. Nyt sillä ja sen pennuilla on nyt tulevaisuus.

Turvapaikka löytyi aivan viime hetkillä, sillä oli selvää että emo tulisi synnyttämään hyvin pian. Ionelin avulla Adina järjesti emolle pika pikaa oman rauhallisen alueen erillään Vulcanan pienen koiratarhan hälinästä.
Ionel alkoi kiireellä rakentaa yksinkertaista koppia tulevan perheen suojaksi. Vaisto kuitenkin kertoi emolle, että aikaa ei enää ollut odottaa. Sille varatulla alueella oli vanha penkintapainen pieni rakennelma, jonka alle emo nopeasti kaivoi syvän kuopan ja asettui sinne makaamaan. Synnytys alkoi ja oli liian myöhäistä yrittää siirtää emoa enää parempaan suojaan. Pienet pennut syntyivät vaatimattomaan maakuoppaan, mutta turvaan ja rakkauden ilmapiiriin.

Kunnes pennut ja emo voidaan sitä stressaamatta siirtää parempaan suojaan, tämä vaatimaton luola on niiden koti. Adina ja Ionel parantelivat sitä miten voivat: penkin toiselle puolelle ja reunoille aseltiin tukevia puulevyjä suojaksi ja ympärillä kasvavaa heinikkoa taivutettiin tuomaan lisäsuojaa pienen perheen pesän ympärille.

Koska kaikki on nyt juuri synnyttäneelle emolle uutta – niin paikka kuin sitä auttavat ihmisetkin, sitä ei ole tohdittu häiritä näin heti pentujen synnyttyä. Adina uskoo, että jo pian luottamussuhde emon kanssa on solmittu ja hän voi emoa stressaamatta lähestyä sitä ja pentuja. Vielä ei siis tiedetä, montako pentua pieneen maakuoppaan rakastavan emon hoiviin on syntynyt. Kuvasta kuitenkin näkyy, että ainakin yksi pieni tulokas on saapunut maailmaan onneaan etsimään.

Onneksi emon ei tarvitse kantaa huolta enää, mistä saisi riittävän ravinnon pienelle perheelleen. Siihen asti kunnes emo osoittaa, että sen auttajat ovat tervetulleita sen pesän luo, Adina antaa olla rauhassa ja tuo vain ruokaa ja vettä tuoreen koiraäidin ravinnnoksi. Toivotaan, että jo pian saamme lisää tietoa vaatimattoman pesän uusista pienistä tulokkaista.

Muistathan myös, että kaikkien koirien kuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa ja on mahdollista, että koiran luonne voi muuttua uudessa elämäntilanteessa. Kaarina saapuu Suomeen asianmukaisesti taudeilta testattuna, rokotettuna, loishäädettynä sekä mikrosirutettuna. Lisäksi Kaarina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Jaa tämä lemmikki ystävillesi:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email