Oletko etsimässä uutta ystävää?

Lue huolellisesti esittelymme tästä ihanasta koirasta ja jos tuntuu, että juuri tämä lemmikki voisi sopia sinulle, laita meille adoptiohakemus alla olevasta painikkeesta.

Jenni

Laji

Koira

Koko

Pienikokoinen

Ikä

07/2021

Sukupuoli

Narttu, sterkattu

Paikkakunta

Suomessa

Luonne

Leikkisä, ystävällinen ja älykäs

Vulcanan pieni kaunokainen Jenni-tyttö on nyt valmis etsimään omaa rakastavaa kotia Suomesta. Jennilla on tällä hetkellä ikää noin 6,5 kuukautta ja painoa noin 5 kg. Jenni tulee aikuisenakin olemaan pienikokoinen. Se on terve ja iloinen koiranpentu. Luonteeltaan Jenni on ystävällinen, leikkisä, älykäs ja nauttii saamastaan huomiosta. Jennin mitat: selaan pituus 40 cm, kaulan ympärys 26 cm, rinnan ympärys 40 cm ja jalkojen korkeus 25 cm.

Päivitetty: 18.11.2021

Muistatteko vielä pikku pennut, jotka löytyivät vihamielisen miehen pihasta? Kaksi pientä äitiä yritti suojella ja hoivata jälkikasvuaan karuissa oloissa. Mies ei välittänyt poisnukkuneen äitinsä koirista vaan uhkasi hankkiutua koirista eroon tavalla tai toisella. Portit olivat auki ja kaksi koirista oli jo juossut suoraan kuolemaansa vilkasliikenteiselle tielle. Kun Adina pääsi paikalle, toiselta äiti-koirista ei enää stressin takia tullut maitoa. Se yritti olla suojana toiselle pikku äidille, joka parhaan kykynsä mukaan imetti urheasti 10 pentua.

Äiti-koirat ja 10 pientä kääpiötä pakattiin kuljetuskoppeihin ja niiden matka kohti parempaa elämää alkoi. Pienet kääpiöt eivät ole vieläkään suuren suuria, mutta nyt jo reippaita nuorukaisia, joiden päivät kuluvat telmien turvassa Adinan pihamaalla. Äitiensä huolenpidon alla kasvaneena, nämä elämäniloa pursuavat koiranalut etsivät nyt omia rakastavia koteja. Kaksi pennuista on jo löytänyt kodin Suomesta.

Löytyisikö sinulta koti yhdelle pienistä kääpiöistä?

Päivitetty: 11.8.2021

Näinhän siinä kävi… Adina ei pystynyt ottamaan turvaan vain yhtä emoa pentueineen ja jättäämään toista kurjuuteen. näin Vulcanan jo ääriään myöten täynnä olevalle koiratarhalle tuli hetkessä 12 uutta asukasta, joiden mukana tuli huoli minne laitettaisiin eristykseen nämä uudet tulokkaat? Adina ja Ionel lopulta keksivät, että vielä tyhjillään olevasta puuvarastosta voisi tehdä väliaikaisen tarhan. Käsistään kätevä Ionel lähti siltä seisomalta ostamaan tarvittavan materiaalin. Siihen kuluivatkin perheen viimeiset pennoset, mutta tulokkaat saivat suojaisen paikan, jossa aloittaa toipuminen koettelemuksistaan.

Eläinlääkärillä tarkastettiin emojen ja pentujen vointi. Niiden vointi oli todellakin surkea ja varsinkaan pennut eivät olisi entisissä oloissaan olisi säilyneet kauaa hengissä. Jokaisen koiran turkki oli täynnä ulkoloisia ja erityisesti toisen emon haavaisella iholla oli myös toukkia.

Toisen emon maidontuotanto oli loppunut ilmeisesti sen aikaisemmassa paikassa kokeman stressin ja heikon yleiskunnon vuoksi. Nälkäiset pikkupennut olivat kuitenkin epätoivoisesti yrittäneet saada emoltaan turhaan maitoa. Tästä johtuen emon nisät ja nisiä ympäröivä iho olivat nyt haavoilla ja tulehtuneet.

Toinen emo oli onneksi tullut apuun ja imettää nyt urheasti kaikkia kymmentä pentua kuin omiaan. Sitä voisi kutsua todelliseksi sankariäidiksi.

Päivitetty: 10.8.2021

Eläinsuojelijat Romaniassa joutuvat päivittäin kohtaamaan apua tarvitsevia eläimiä: toisille apu ehtii ajoissa ja toisille liian myöhään. Yhdelle koiraparalle apu saapui liian myöhään…

Vulcanan pieni kylä sijaitsee Romanian maaseudulla. Eräässä maatalossa asui vanha rouva, joka rakasti koiria. Hän huolehti niistä parhaan kykynsä ja omien taitojensa mukaan. Koitti sitten päivä, kun rouva sairastui ja kuoli. Taloon jäi asumaan hänen aikuinen poikansa, joka ei ollut perinyt äidiltään eläinrakkautta. Valitettavasti mies kärsi myös jonkinlaisista mielenterveysongelmista. Ennen niin rakastetut pikkukoirat jäivät ilman huolenpitoa ja joutuivat selviytymään miten parhaiten taisivat. Kahdelle emokoiralle syntyi pennut.

Adinalle koirien kauhistuttava tilanne selvisi, kun vanhan rouvan sukulainen tuli pyytämään apua yhdelle pihan koirista. Adina kauhistui nähdessään pienen koiran, jonka päässä toisella puolella oli kammottava vamma. Hän vei koiran eläinlääkäriin, mutta apua tuli liian myöhään. Pieni koira menehtyi lääkärin käsiin tutkimuspöydälle.

Koiran vammoista ja kärsimyksestä järkyttynyt Adina halusi tietää enemmän paikasta, josta koira oli tuotu. Hän sai kuulla koirien tarinan ja nykyisen surkean tilanteen. Pihapiirissä piilotteli kaksi emokoiraa pentuineen. Kuolleen ruovan poika oli ilmoittanut ettei aio pitää enää yhtään koiraa pihassaan. Hän oli jo jättänyt portit auki ja kaksi koiraa oli juossut auton alle suoraan kuolemaansa. Pihassa oli enää nuo kaksi emokoiraa, joilla kummallakin viisi pientä pentua. Äidinrakkaus piti nämä emokoirat pienokaistensa luona.

Sukulaisrouva oli kovin pahoillaan koirien surkeasta kohtalosta ja pyysi, että Adina ottaisi koirat turvaan Vulcanan koiratarhalle. Vulcanan koiratarha oli kuitenkin jo ääriään myöten täynnä ja Adinaa painoi huoli pystyisikö hän elättämään 12 uutta koiraa tarhallaan, kun jo nykyisenkin koiramäärän ruokkiminen ja terveydestä huolehtiminen sai hänet iltaisin miettimään rahojen riittävyyttä. Adinan hyvä sydän voitti kuitenkin järjen äänen ja hän otti äitikoirat lapsineen turvaan Vulcanan koiratarhalle toivoen, että asiat järjestyisivät ajallaan.

Muistathan myös, että kaikkien koirien kuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa ja on mahdollista, että koiran luonne voi muuttua uudessa elämäntilanteessa. Jenni saapuu Suomeen asianmukaisesti taudeilta testattuna, rokotettuna, loishäädettynä sekä mikrosirutettuna. Lisäksi Jenni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Jaa tämä lemmikki ystävillesi:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email