Adoptioprosessin eteneminen

Onnistuneen adoption takaamiseksi sinun tulee:

1. Olla täysi-ikäinen
2. Olla varma että, kaikki perheen jäsenet suhtautuvat koiran hankitaan myönteisesti
3. Olla taloudellisesti valmis ottamaan vastuu koiran ruokinta-, eläinlääkäri-, lääke- yms. kuluista koko koiran elämän ajan
4. Pystyä tarjoamaan koiralle koti, jossa sen ei tarvitse viettää yksin yli 8 tuntia päivässä
5. Taata koiralle perusturvallinen koti, jossa koiran liikunnan ja levon sekä ravinnon tarpeet tulevat huomioiduiksi ja tyydytetyiseksi päivittäin
6. Huolehtia, että koira saa huomiota ja rakkautta päivittäin

Jos haluat adoptoida koiran Adinan Enkelit ry:n kautta, toimi seuraavasti:

Kun löydät sivuiltamme kotia etsivän koiran, joka kuvauksen perusteella vaikuttaisi sopivalta, täytä adoptiohakemus huolellisesti ja lähetä se meille.

HUOM!

Jos yhdistyksemme koiravaraaja katsoo hakemuksesi sopivaksi, hän ottaa sinuun yhteyttä noin kahden viikon kuluessa. Emme ota yhteyttä kotia etsivälle koiralle epäsopiviksi kokemiimme kotiehdokkaisiin. Jos katsomme, että tiedustelemasi koira sopii juuri sinun perheesi jäseneksi, suoritetaan puhelinhaastattelu, jossa kysymme sinulta joka päiväiseen elämääsi liittyviä kysymyksiä. Ole avoin ja vastaa rehellisesti. Tämä auttaa meitä ymmärtämään, onko halumasi koira juuri sinulle sopiva ja onko perheesi koiralle se oikea.

Koiran varaaminen

Mikäli puhelinhaastattelu johtaa koiran varaamiseen, koiran adoptoija maksaa varausmaksun 340 € Adinan Enkelit ry:n tilille. Maksuohjeet saat varauksen yhteydessä.

Varauksen peruminen

Jos perut varauksen etkä haluakaan koiraa, varausmaksua ei palauteta.

Viimeinen osa adoptiomaksusta

Loppuosa maksusta (300 €) maksetaan yhdistyksen tilille kolme viikkoa ennen koiran saapumista Suomeen.

Muissa tilanteissa

Adinan Enkelit ry pidättää oikeuden olla tuomatta koiraa Suomeen, vaikka kulukorvaus olisi jo kokonaisuudessaan suoritettu. Tällainen syy voi olla esimerkiksi koiran terveystilanne tai jos koiran tuominen Suomeen olisi terveysriski. Tällöin kulukorvaus palautetaan kokonaisuudessaan.

Adoptiokustannukset

Kulukorvaus 600 € sisältää:
– rokotteet (rabiesrokote, kennelyskä, penikkatauti, parvo, tarttuva maksatulehdus, leptospiroosi)
– ulko- ja sisäloishäädöt
– testit (babesia, leishmania, sydänmato, giardia, anaplasmoosi, rabies)
– muut kulut (EU-lemmikkieläinpassi, mikrosiru, lento Romaniasta Suomeen)
————
HUOM! Kaikki eläinsuojelija Adina Olteanun koirat saapuvat pääsääntöisesti sterilisoituna.

Poikkeuksena ovat alle 6 kuukauden ikäiset pennut, joita ei voida ikänsä vuoksi vielä sterilisoida Romaniassa. Adoptiokoti Suomessa sitoutuu sterilisoimaan koiran 4 kuukauden sisällä kotiutumisesta.
————
HUOM! Koira on mahdollista testata Romaniassa MRSP/ESBL-kantajuuden varalta 85 euron hintaan.

Koirien tuonti sääntöjen mukaan

Koirien tuonnissa noudatetaan Eviran säännöksiä. Lisäksi koirille tehdään muitakin tarkastuksia ja toimenpiteitä.

Olemme rekisteröityneet Eviraan kaupalliseksi maahantuojaksi ja kauttamme Suomeen tulevien koirien maahantuonnissa noudatetaan annettuja tuontimääräyksiä ja ne rekisteröidään TRACES-järjestelmään nro 3109/04.01.05.00.01/2020. Rekisteröinti on voimassa 5.5.2023.

————

Pävitetty 28.02.2018 / Myös Adinan Enkelit ry suhtautuu vakavasti multiresistanttien bakteerien uhkaan. Adina on jo ollut yhteydessä koirien lähtövalmisteluista huolehtivaan klinikkaan ja asiassa toimitaan heidän ohjeidensa mukaisesti. Kuten jo nyt ja aikaisemminkin, kaikki Vulcanan koirat lähtevät kohti uutta kotiaan terveinä, jatkossa vielä myös tälläkin tavoin testattuna!

Lentokentällä

Koira saapuu Hki-Vantaan lentokentälle mukanaan tunnistusmerkintä (mikrosiru) sekä EU:n virallinen lemmikkipassi. Omistajaa noutaa koiransa kentältä. Kulukorvaus kattaa adoptiovalmistelut Romaniassa sekä koiran tuonnin Suomeen.

Lentokentälle koiraa vastaan tulevan kannattaa ottaa mukaan ainakin kaulapanta ja/tai valjaat, joissa molemmissa tulee olla säätövaraa. Lisäksi kentälle on hyvä ottaa mukaan vesikuppi ja vettä, hiukan koiranruokaa, herkkuja, kakkapusseja, isompi muovipussi, talouspaperia, kosteuspyyhkeitä ja suoja auton istuimelle.

Matka on saattanut olla koiralle stressaava, joten suosittelemme esim. eläinlääkäriltä saatava Hill’s A/D toipilasruokaa, joka palauttaa elektrolyytti ja ravintotasapainon ja on erityisen maistuvaa.

Koiranluovutussopimus

Luovutussopimus koirasta kirjoitetaan lentokentällä. Valmistauduthan todistamaan henkilöllisyytesi. Koira on jo kentälle tullessaan matkustanut pitkän matkan ja saattaa olla matkasta väsyksissä ja stressaantunut. On parasta, että koira pääsee kentältä suoraan uuteen kotiin ja saa siellä rauhassa levätä ja alkaa totutella uuteen elämäänsä.

————
Eläinsuojelija Adina Olteanu kertoo koirien terveydentilasta ja luonteesta kaiken saatavilla olevan tiedon. Koiran luonnekuvaus on tehty tarhaoloissa ja koiranluonne tai käytös voi muuttua uudessa kodissa. Koira voi olla myös väsynyt pitkän aikaa matkasta ja elinympäristön vaihdoksesta. Mikäli sinulla on jo koiria, anna uuden koiran tutustua laumaan rauhassa äläkä jätä alkuun koiria yksin ilman valvontaa. Yhdistys tarjoaa neuvoja apuja koiran kotiutumiseen liittyvissä asioissa.

Jaa tämä sivu ystävillesi:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email