Adoptio

Sinullakin on mahdollisuus muuttaa yhden näistä koirien elämän ikuisesti. Tutustu koiriimme ja löydä uskollinen ystävä, joka tuo iloa ja onnea elämääsi – samalla tarjoten kodin kodittomalle koiralle. Ota ensimmäinen askel kohti merkityksellistä ja rakkaudellista koiranomistajuutta Adinan koiratarhalta!

Klikkaamalla linkkiä pääsee lukemaan lisää rescuekoiran- ja adoptoinnin aiheesta

Rescuekoiran adoptointi

Harkitsetko mahdollisesti koiran adoptointia? Voisiko sinulle sopiva vaihtoehto olla koditon pelastuskoira?

On tärkeää harkita huolellisesti, millainen ystävä olisi sinulle parhaiten sopiva. Mieti, millainen kaveri sopisi elämäntilanteeseesi ja asuntosi kokoon. Arvioi myös omaa tietotaitoasi koiran kouluttajana ja oletko valmis pyytämään tarvittaessa apua ammattikouluttajalta.

Oletko valmis antamaan kodin rescuekoiralle?

On erittäin tärkeää ymmärtää, että kun adoptoidaan rescuekoira tarhalta, kyseessä voi olla koira, joka ei ole koskaan elänyt sisätiloissa, käynyt lenkillä, kävellyt portaikossa tai leikkinyt leluilla. Adoptioperhe on tärkeä opastaja koiralle, kun se saapuu uuteen kotiin Suomessa ja aloittaa jännittävän uuden elämän. Adoptioperheen tehtävänä on opettaa koiralle, miten elää ihmisten ja muiden eläinten kanssa sekä osoittaa, että maailma ja erityisesti ihmiset ovat turvallisia ja hyviä.

Aikuinen rescuekoira vaatii paljon kärsivällisyyttä ja rakkautta, sillä se voi olla kuin pentu, jolle täytyy opettaa perustaidot, kuten sisäsiisteys ja hihnassa kävely. Haasteita voi tulla vastaan, ja edistymiseen voi kulua aikaa – jopa useita kuukausia tai vuosia. Oppiminen jatkuu koko yhteisen elämän ajan. 

On tärkeää kysyä itseltään, onko valmis tähän sitoutumaan, ottamaan vastaan haasteet ja tarvittaessa hakemaan ammattiapua, jos omat taidot eivät riitä. Rescuekoiran adoptio on palkitseva kokemus, mutta se vaatii omistajalta valmiutta omistautua ja tukea koiraa sen sopeutumisessa uuteen elämään.

Pyydämme harkitsemaan huolellisesti ennen lopullista päätöstä!

Rescuekoiria löytyy monen kokoisia, ikäisiä ja luonteisia yksilöitä. Olisiko juuri sinulle sopiva koirakumppani ujo, reipas, villi, arka tai jokin muu? Mieti millainen rescuekoira soveltuisi parhaiten elämääsi ja millaisen kanssa voisit muodostaa vahvan yhteyden.

Ennen päätöksen tekemistä, suosittelemme tutustumaan huolellisesti tietopaketteihimme, jotka sisältävät tärkeää tietoa rescuekoiran omistamisesta, käyttäytymisestä, terveydestä ja erityisesti kohdemaamme Romanian rescuekoiratilanteesta. Rescuekoiran ottaminen on merkittävä päätös, jota tulee harkita tarkkaan. Onko sinulla mahdollisuus tarjota tulevalle koirallesi ansaitsemaansa loppuelämän koti?

Tutustu ensin tietoihimme ja vasta sitten tapaa potentiaalisia rescuekoiria. Meidän tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään juuri se oikea koirakumppani, joka sopii parhaiten juuri sinun elämäntilanteeseesi ja tarjoaa sille rakastavan kodin.

Adoptioprosessin eteneminen

Onnistuneen adoption takaamiseksi sinun tulee:

  • Olla täysi-ikäinen
  • Olla varma että, kaikki perheen jäsenet suhtautuvat koiran hankitaan myönteisesti
  • Pystyä tarjoamaan koiralle koti, jossa sen ei tarvitse viettää yksin yli 8 tuntia päivässä
  • Taata koiralle perusturvallinen koti, jossa koiran liikunnan ja levon sekä ravinnon tarpeet tulevat huomioiduiksi ja tyydytetyiseksi päivittäin
  • Huolehtia, että koira saa huomiota ja rakkautta päivittäin
  • Olla taloudellisesti valmis ottamaan vastuu koiran ruokinta-, eläinlääkäri-, lääke- yms. kuluista koko koiran elämän ajan

Jos haluat adoptoida koiran Adinan Enkelit ry:n kautta, toimi seuraavasti:
Kun löydät sivuiltamme kotia etsivän koiran, joka kuvauksen perusteella vaikuttaisi sopivalta, täytä adoptiohakemus huolellisesti ja lähetä se meille.

HUOM!
Jos yhdistyksemme koiravaraaja katsoo hakemuksesi sopivaksi, hän ottaa sinuun yhteyttä noin kahden viikon kuluessa. Emme ota yhteyttä kotia etsivälle koiralle epäsopiviksi kokemiimme kotiehdokkaisiin. Jos katsomme, että tiedustelemasi koira sopii juuri sinun perheesi jäseneksi, suoritetaan puhelinhaastattelu, jossa kysymme sinulta joka päiväiseen elämääsi liittyviä kysymyksiä. Ole avoin ja vastaa rehellisesti. Tämä auttaa meitä ymmärtämään, onko halumasi koira juuri sinulle sopiva ja onko perheesi koiralle se oikea.

Koiran varaaminen
Mikäli puhelinhaastattelu johtaa koiran varaamiseen, koiran adoptoija maksaa varausmaksun 340 € Adinan Enkelit ry:n tilille. Maksuohjeet saat varauksen yhteydessä.

Varauksen peruminen
Jos perut varauksen etkä haluakaan koiraa, varausmaksua ei palauteta.

Viimeinen osa adoptiomaksusta
Loppuosa maksusta (300 €) maksetaan yhdistyksen tilille kolme viikkoa ennen koiran saapumista Suomeen.

Muissa tilanteissa
Adinan Enkelit ry pidättää oikeuden olla tuomatta koiraa Suomeen, vaikka kulukorvaus olisi jo kokonaisuudessaan suoritettu. Tällainen syy voi olla esimerkiksi koiran terveystilanne tai jos koiran tuominen Suomeen olisi terveysriski. Tällöin kulukorvaus palautetaan kokonaisuudessaan.

Adoptiokustannukset
Kulukorvaus 640 € sisältää:
– rokotteet (rabiesrokote, kennelyskä, penikkatauti, parvo, tarttuva maksatulehdus, leptospiroosi)
– ulko- ja sisäloishäädöt
– testit (babesia, leishmania, sydänmato, giardia, anaplasmoosi, rabies)
– muut kulut (EU-lemmikkieläinpassi, mikrosiru, lento Romaniasta Suomeen)
————
HUOM! Kaikki eläinsuojelija Adina Olteanun koirat saapuvat pääsääntöisesti sterilisoituna.

Poikkeuksena ovat alle 6 kuukauden ikäiset pennut, joita ei voida ikänsä vuoksi vielä sterilisoida Romaniassa. Adoptiokoti Suomessa sitoutuu sterilisoimaan koiran 4 kuukauden sisällä kotiutumisesta.
————
HUOM! Koira on mahdollista testata Romaniassa MRSP/ESBL-kantajuuden varalta 85 euron hintaan.

Koirien tuonti sääntöjen mukaan
Koirien tuonnissa noudatetaan Eviran säännöksiä. Lisäksi koirille tehdään muitakin tarkastuksia ja toimenpiteitä.

Olemme rekisteröityneet Eviraan kaupalliseksi maahantuojaksi ja kauttamme Suomeen tulevien koirien maahantuonnissa noudatetaan annettuja tuontimääräyksiä ja ne rekisteröidään TRACES-järjestelmään nro FI00012763

————

Pävitetty 28.02.2018 / Myös Adinan Enkelit ry suhtautuu vakavasti multiresistanttien bakteerien uhkaan. Adina on jo ollut yhteydessä koirien lähtövalmisteluista huolehtivaan klinikkaan ja asiassa toimitaan heidän ohjeidensa mukaisesti. Kuten jo nyt ja aikaisemminkin, kaikki Vulcanan koirat lähtevät kohti uutta kotiaan terveinä, jatkossa vielä myös tälläkin tavoin testattuna!

Lentokentällä
Koira saapuu Hki-Vantaan lentokentälle mukanaan tunnistusmerkintä (mikrosiru) sekä EU:n virallinen lemmikkipassi. Omistajaa noutaa koiransa kentältä. Kulukorvaus kattaa adoptiovalmistelut Romaniassa sekä koiran tuonnin Suomeen.

Lentokentälle koiraa vastaan tulevan kannattaa ottaa mukaan ainakin kaulapanta ja/tai valjaat, joissa molemmissa tulee olla säätövaraa. Lisäksi kentälle on hyvä ottaa mukaan vesikuppi ja vettä, hiukan koiranruokaa, herkkuja, kakkapusseja, isompi muovipussi, talouspaperia, kosteuspyyhkeitä ja suoja auton istuimelle.

Matka on saattanut olla koiralle stressaava, joten suosittelemme esim. eläinlääkäriltä saatava Hill’s A/D toipilasruokaa, joka palauttaa elektrolyytti ja ravintotasapainon ja on erityisen maistuvaa.

Koiranluovutussopimus
Luovutussopimus koirasta kirjoitetaan lentokentällä. Valmistauduthan todistamaan henkilöllisyytesi. Koira on jo kentälle tullessaan matkustanut pitkän matkan ja saattaa olla matkasta väsyksissä ja stressaantunut. On parasta, että koira pääsee kentältä suoraan uuteen kotiin ja saa siellä rauhassa levätä ja alkaa totutella uuteen elämäänsä.

————
Eläinsuojelija Adina Olteanu kertoo koirien terveydentilasta ja luonteesta kaiken saatavilla olevan tiedon. Koiran luonnekuvaus on tehty tarhaoloissa ja koiranluonne tai käytös voi muuttua uudessa kodissa. Koira voi olla myös väsynyt pitkän aikaa matkasta ja elinympäristön vaihdoksesta. Mikäli sinulla on jo koiria, anna uuden koiran tutustua laumaan rauhassa äläkä jätä alkuun koiria yksin ilman valvontaa. Yhdistys tarjoaa neuvoja apuja koiran kotiutumiseen liittyvissä asioissa.